پرسونای مخاطب چیست؟
پرسونای مخاطب واژه ای که امروزه در حوزه دیجیتال مارکتینگ زیاد به گوش میخورد، اگر به تازگی وارد دنیای بازاریابی از جمله بازاریابی آنلاین شده اید، احتمالا کلمه ” شخصیت خریدار ” یا همان ” پرسونای مخاطب ” را زیاد شنیده اید، که شاید به این حوزه توجه زیادی نشده و نادیده گرفته میشود. انگار که همه میدانند چیست و با آن آشنایی دارند.
اگر شما هم از آن دسته افراد هستید که واژه ” پرسونای خریدار ” را شنیدید، ولی نمیدانید چیست، روی لینک مناسبی کلیک کرده اید.
برای آشنایی با مباحث دیجیتال مارکتینگ، به مقاله دیجیتال مارکتینگ چیست؟ مراجعه کنید.
با تجزیه و تحلیل روندها بصورت قانونی، رفتارها، شباهت ها و الگوها بین مخاطبان مورد نظر خود می توانید یک استراتژی بازاریابی و فروش، پیرامون اهداف تجاری خود، چالش های روزمره و نقاط ضعف خود، ایجاد کنید.
با ایجاد کمپین ها و بازاریابی محتوا مبتنی بر چشم انداز، به مخاطبان هدف خود، نشان می دهید که درد و مشکلات کسب و کار آنها را از نزدیک درک میکنید تا بیشتر با تجارت و کسب و کار شما آشنا شوند.
برای آشنایی با مباحث بازاریابی محتوا، مقاله بازاریابی محتوا چیست؟ را مطالعه کنید.
تیم متخصص مسترمارکتینگ در این مقاله سعی دارد، تمام مباحث مربوط به پرسونای مخاطب، پرسونای خریدار، پرسونای مصرف کننده، پرسونای مشتری و هر آنچه مربوط به شخصیت خریدار است را در این مقاله ارائه دهد. پس با ما همراه شوید.
پرسونای مخاطب به چه معنی است؟
پرسونای مخاطب یا همان شخصیت خریدار، یک سری مشخصات مبتنی بر تحقیق است، که مشتری هدف شما را به تصویر میکشد.
پرسونای خریدار، شرح می دهد که مشتری ایده آل شما چه کسانی هستند، روزهای خود را چگونه می گذرانند. باچه چالش هایی رو به رو هستن و تصمیم گیری آنها چگونه است.
به طور معمول، باید چندین پرسونای مخاطب را برای تجارت خود داشته باشید. بعنوان مثال، اگر کاربر نهایی شما، قبل از خرید نیاز به تایید دیگران داشته باشد. هر فرد درگیر در این تصمیم یک شخصیت جداگانه است.
که برای ارزیابی محصولات شما معیارهای متفاوتی خواهند داشت. و برای رفع این نیازها به استراتژی مختلفی نیاز است.
چرا پرسونای مخاطب مهم است؟
پرسونای خریدار، اطمینان حاصل میکند که کلیه فعالیت های مربوط به خرید و خدمت به مشتریان شما متناسب با نیازهای خریدار و بصورت هدفمند انجام میشود.
اگر به نحوه عملکرد شرکتها، کسب و کارها و مخصوصا کسب و کارهای اینترنتی توجه کنید. متوجه خواهید شد که بسیاری از انها کار خود را درباره آنچه که خود انجام میدهند، شروع میکنند نه آنچه که مشتری به آن نیاز دارد.
اکثر مردم، هنگام انتخاب یک محصول یا خدمات، طبیعتا به سمت مشاغلی که میشناسند و به انها اعتماد دارند، گرایش پیدا می کنند، و بهترین راه حل برای ایجاد اعتماد، نشان دادن درک واقعی و نگرانی در مورد نیازهای آنها است.
بدست آوردن اعتماد در کسب و کار خود نیازمند تغییر و تحول در شیوه ارائه خدمات خود است.
در ابتدا، به مشتریان بالقوه خود نشان دهید، که با پرداختن به درد و نیاز آنها، آنها را درک میکنید. تنها در اینصورت است که آنها پیگیر آنچه که شما رائه می دهید هستند.
ایجاد یک پرسونای مصرف کننده یا پرسونای خریدار، و استفاده مداوم از آنها برای کسب و کار شما در حفظ مشتریان و درک نیازهای آنها کمک شایانی میکند.
چگونه از پرسونای مخاطب استفاده می شود؟
روند ساخت یک پرسونای مخاطب به خودی خود، روشن و مشخص است.
برای ایجاد یک پرسونا، ابتدا باید از خودتان سوالات عمیقی در مورد مشتریان ایده آل خود بپرسید و این تمرین به تنهایی به شما کمک میکند. تا مواردی را که از قبل متوجه آن نشده اید را درک کنید.
سپس پاسخهای خود را، با پاسخ های همکاران خود مقایسه کنید. این کار باعث میشود هگونه ناسازگاری در دیدگاهها و نظرات شما کشف شود و برای رفع این مشکلات با دیگران مشورت کنید.
بنابراین، یکی از مزایای پرسونای مخاطب این است که به شما کمک میکند یک بینش و تراز بین گروهی را بدست آورید.
این امر تضمیم میکند که در همه فعالیتهای بازاریابی، فروش، توسعه محصول و پشتیبانی شما، همه مشتریان نظر یکسانی با مشتریان وفادار شما دارند.
سپس می توانید از پرسونای خریدار برای راهنمایی جهت پیشرفت کسب و کار خود استفاده کنید.
چند مثال برای پرسونای مخاطب
توسعه دهنده محصول می تواند از پرسونای مخاطب هنگام ساخت نقشه راه محصول استفاده کند. پرسونای خریدار به آنها کمک میکند تا بر اساس نیاز مشتری و پیشنهادات آنها تغییرات را اعمال و آنها را الویت بندی کند.
بازاریابان میتوانند از پرسونای مخاطب برای ایجاد استراتژی های موثر استفاده کنند. بعنوان مثال هنگام ایجاد استراتژی های بازاریابی محتوا، پرسونای خریدار بسیار مهم است. پرسونای مشتریف کمک زیادی برای بدست آوردن و تحقیق در مورد کلمات کلیدی می کنند. و هنگام نسخه برداری از آن به عنوان مرجع استفاده میشود.
وهمچنین پرسونای مصرف کننده، می تواند در شناسایی و اولویت بندی فعالیت های تبلیغاتی موذد استفاده قرار گیرند.
پرسونای مخاطب می تواند به تیم فروش شما نیز کمک کند، تا بتوانند با مشتریان بالقوه ارتباط برقرار کنند.
و سرانجام تیم های پشتیباتی مشتری می توانند از پرسونای مخاطب برای خدمت بهتر به مشتریان استفاده کرد، با آموزش، می توان در مورد مشکلاتی که مشتریان شما با خدمات و محصولات شما دارند و موجب ناراحتی آنها می شود را بر طرف کرد. و یک دلسوزی کوچک می تواند در هنگام برخورد با یک مشتری عصبانی، یک نتیجه فوق العاده ای داشته باشد..
نحوه ایجاد پرسونای مخاطب در 5 مرحله ساده
برای اینکه کسب و کار شما مفید واقع شود، باید پرسونای مخاطب شما مبتنی بر اطلاعات واقعی باشد. نه بر اساس حدس و گمان.
افرادی که واقعا قصد خرید از شما را دارند شناسایی کنید، نه افرادی که ترجیح میدهید از شما خرید کنند.
این بدان معناست که شما باید با برخی تحقیقات عمیق شروع کنید. اطلاعات خود را هنگام کار از طریق این مراحل جمع آوری کنید. وقتی به مرحله پنجم رسیدید ، از آن برای پر کردن الگوی شخصیت خریدار یا همان پرسونای مخاطب، استفاده کنید.
تحقیق کاملی درباره مخاطبان خود انجام دهید
بیاموزید که از قبل چه کسی از شما خرید کرده است.
تمام اطلاعاتی که می توانید در مورد مشتری خود داشته باشید را جمع کنید. برخی از نکات کلیدی در مورد اطلاعاتی که شما میخواهید جمع آوری کنید، شامل سن، مکان، زبان، درآمد، رفتار خریدار، علایق، و فعالیت ها، و مرحله و سبک زندگی، می باشد.
بعد ازجمع اوری سوابق مشتریان خود میتوانید، برای تایید و تکمیل اطلاعات، از طریق نظرسنجی های الکترونیکی، نظرسنجی های آنلاین، گروههای مرکزی، یا حتی مصاحبه با مشتری، استفاده کنید.
به تجزیه و تحلیل وبسایت و شبکه های اجتماعی خود بپردازید
ابزارهای تجزیه و تحلیل رسانه های اجتماعی اطلاعات باورنکردنی درباره افرادی که با برند شما در حال تعامل هستند را ارائه میدهد. حتی اگر هنوز مشتری شما نباشند.
رقبای خود را در این راه در نظر بگیرید.
پس از جمع آوری اطلاعات در مورد مشتریان و طرفداران خود ، بررسی کنید که چه کسی با رقبای شما در تعامل است. آیا انها به همان گروههای هدف شما دسترسی دارند؟ آیا آنها به گروههای می پردازند که هنوز هدف گذاری نکرده اید؟
می توانید از تلاشهای آنها که برای متمایز شدن با برند شما استفاده می کنند. استفاده کنید و بیاموزید.
نیاز ها و نقاط ضعف مشتری را مشخص کنید
مشتریان بالقوه شما چه مشکلاتی دارند؟ چه چیزهایی آنها را برای موفقیت در خرید ازشما باز میدارد؟ برای رسیدن به اهداف که همان خرید کردن از شما با چه موانعی رو برو هستند.
یکی از بهترین راه حل ها برای پیدا کردن این مشکلات، شنیدن مشکلات آنها و تجزیه و تحلیل رسانه های اجتماعی است.
راه اندازی جریانهای جستجو، برای نظارت بر نام تجاری شما، محصولات و رقبا، به شما امکان می دهد تا در زمان واقعی بررسی کنید که مردم بصورت آنلاین درباره کسب و کار شما چه می گویند.
می توانید بیاموزید که چرا آنها محصولات شما را دوست دارند. یا کدام بخش از تجربه مشتری رضایت بخش نبوده است.
همچنین ایده خوبی است که با تیم پشتیبانی مشتریان خود تماس بگیرید، تا ببینید بیشترین سوالات مشتریان چه بوده است.
دریابید که آیا می توانند در شناسایی الگوهای مربوط به گروههای مختلف و چالش های آنها به شما کمک کنید.
اهداف مشتریان خود را مشخص کنید.
این قسمت نقطه مقابل نقاط ضعف مشتریان است، در حالی که نقاط ضعف، مشکلاتی هستند که مشتریان بالقوه سعی در حل آنها دارند. اما اهداف و آرزوها نکات مثبتی هستند که مشتریان دوست دارند به آنها برسند.
بسته به نوع محصولات و خدماتی که می فروشید ، ممکن است این اهداف شخصی یا تخصصی باشند.
چه چیزی باعث ایجاد انگیزه در مشتریان شما می شود؟ تصمیم نهایی آنها چیست؟
این اهداف ممکن است با راه حلهایی که شما ارائه می دهید، مرتبط باشند. اما اینطور نیست. بیشتر در مورد این است که مشتریان را دقیقا با ویژگی ها و مزایای محصولات شما مطابقت دهند.
حتی اگر پرسونای مخاطب شما با ویژگی های محصولات شما مربوط نمیشوند. میتوانند پایه و اساس یک کمپین را تشکیل دهند و یا ممکن است به سادگی از لحن یا رویکرد شما در بازاریابی مطلع شوند.
همچنین توجه به شبکه های اجتماعی شما می تواند راهی خوب برای جمع آوری این اطلاعات باشد. و درست همانطور که تیم پشتیبانی مشتری شما منبع خوبی برای درک نقاط ضعف بود ، تیم فروش شما می تواند منبع خوبی برای درک در مورد اهداف مشتری باشد.
فروشندگان شما با افراد واقعی که به فکر استفاده از محصول شما هستند صحبت می کنند و درک عمیقی از آنچه مشتریان شما با استفاده از محصولات و خدمات شما می خواهند به دست آورند ، دارند.
از آنها بخواهید که نقل قول های واقعی را که تجارب مشتری را در بر می گیرد، گزارش دهند. همچنین می توانید از آنها بخواهید که هرگونه استراتژی کلیدی را که برای غلبه بر اعتراض خریدار هنگام فروش محصولات یا خدمات خود دارند را به شما ارائه دهند.
درک کنید که برند تجاری شما، چگونه می تواند به مشتریان کمک کند
اکنون که نقاط ضعف و اهداف مشتریان خود را درک کرده و متوجه انها شده ایدف زمان آن رسیده که تصویری کاملا واضح از اینکه محصولات و خدمات شما چگونه به مشتری کمک می کند، ایجاد کنید.
به عنوان بخشی از این مرحله باید از فکر کردن درباره نام تجاری و ویژگی های خود دست بکشید و برای تجزیه و تحلیل مزایایی که به مشتری ارائه می دهید بیشتر توجه کنید.
به یاد داشته باشید: که محصولات شما چه ویژگی هایی دارد. چگونه محصول یا خدمات شما زندگی مشتری شما را آسانتر یا بهتر می کند؟
برای هر یک از نقاط ضعف و اهدافی که جمع کرده اید از خودتان یک سؤال بپرسید: چگونه می توانیم کمک کنیم؟ پاسخ به این سؤال ، مبنای پیامهای کلیدی بازاریابی را که در مرحله بعدی از آنها استفاده می کنید ، فراهم می کند.
تحقیقات خود را به پرسونای مخاطب تبدیل کنید
تمام تحقیق و بررسی های خود را جمع آوری کنید و به دنبال ویژگیهای مشترک در بین آنها باشید. همانطور که این خصوصیات را به صورت گروهی جمع می کنید ،پایه و اساس پرسونای مشتری منحصر به فرد خود را خواهید داشت.
برای پرسونای مخاطب خود، یک نام، عنوان شغلی، مکان و محل زندگی و سایر خصوصیات شخصی اختصاص دهید.
پرسونای مخاطب شما باید بدون داشتن خصوصیات منحصر بفرد و جزیی، بخشی از گروههای مشتری را مشخص کنید.
همانطور که در نکانی که در این مقاله دکر کردیم. شما برای هدف گداری و تدوین استراتژی کسب کار خود، باید بدانید که روی چه افرادی باید سرمایه گذاری کیند. با تهیه پرسونای مخاطب می توانید با نیازهای افراد جامعه آشنا و اهداف انها را بشناسید و محصولات و خدماتی ارائه دهید که به بهتر شدن زندگی مردم کمک کند.
برای آشنایی بیشتر و درک مطالب مربوظ به پرسونای مخاطب می توانید به مقاله های زیر مراجع کنید.
0 دیدگاه